0653 155052 info@woningextra.nl
Selecteer een pagina
Jan Raaijmakers, eigenaar
EPA-W en EPA-U deskundige

Energielabel voor utiliteitsbouw: EPA-U

 

Als eigenaar van een utiliteitsgebouw (zoals een kantoorpand, school of winkel) bent u verplicht om bij verkoop, verhuur of oplevering een energielabel te overleggen: een zogenaamd Energie Prestatie Advies Utiliteit. Als gecertificeerd EPA-U-adviseur verzorgen we voor u de aanvraag van het EPA-U.

Een energielabel voor utiliteitsgebouwen (EPA-U) toont aan hoe energiezuinig een gebouw is. Ook vermeldt het welke energiebesparende maatregelen er nog mogelijk zijn.

EPA-U: verplicht

Voor de verkoop of verhuur van zowel bestaande als nieuwe utiliteitsgebouwen is het overleggen van een energielabel verplicht. Bij verhuur moet de eigenaar van het gebouw een afschrift van het energielabel aan de nieuwe huurder geven. Bij verkoop ontvangt de koper het energielabel van de vorige eigenaar.

Energielabel Utiliteit aanvragen (EPA-U)

De registratie van het energielabel voor utiliteitsgebouwen verloopt anders dan voor woningen. U ontvangt bijvoorbeeld geen voorlopig label. Als eigenaar van een utiliteitsgebouw dient u zelf een EPA-U-adviseur in te schakelen. Hij controleert het pand op een aantal kenmerken. Daarna registreert hij het energielabel. Tot slot ontvangt u als eigenaar het definitieve energielabel.

Toezicht op energielabel EPA-U

Er is controle op het overleggen van het EPA-U, bij de verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw. De Inspectie Leefomgeving en Transport van de Rijksoverheid voert die controle uit. Door het kunnen overleggen van een EPA-U voorkomt u dat de inspectie u een boete tot € 20.250,– oplegt.

Voor meer informatie of aanvraag click hier >>>