0653 155052 info@woningextra.nl
Selecteer een pagina

Energie-Index EPA-W

Energielabel: voor woningverhuurders (Energie-index)  EPA-W

Verhuurt u een of meerdere woningen? Of bent u vastgoedbelegger? Dan kunt u de Energie-Index (EI) aanvragen. De Energie-Index is een uitgebreide vorm van het Energielabel. U gebruikt de Energie-Index onder andere voor het bepalen van de huurprijs (huurpunten) of verkoopprijs.

De Energie-Index is gebaseerd op ongeveer 150 kenmerken van de woning (tegen 10 kenmerken voor het Energielabel). De Energie-Index geeft een nauwkeurige weergave van de energieprestatie van een woning. Dat gebeurt via een zogenaamde energieprestatiecoëfficiënt.

 

Energie-Index: het opstellen

Om een Energie-Index op te laten stellen, schakelt u een EPA-adviseur in (EPA staat voor EnergiePrestatieAdvies). De EPA-adviseur weet exact wat er nodig is om tot een geldige Energie-Index te komen. Zo berekent hij onder andere de hoeveelheid energie die bij gemiddeld gebruik in de betreffende woning benodigd is.

 

Energie-Index: Jan Raaijmakers

De EPA-adviseur van Woningextra.nl is Jan Raaijmakers. Hij zorgt dat de kwaliteit van het energieadvies wordt geborgd via onafhankelijke certificering. Als woningeigenaar ontvangt u bovendien een definitief energielabel, dat u bij verkoop of verhuur van de woning verplicht bent te overleggen.

 

Energie-Index of EPA: de kosten

De kosten voor het opstellen van de Energie-Index zijn vanaf  € 175,–  (exclusief btw). Die vergoeding is inclusief reiskostenvergoeding, mits de woning zich in Uden of in een straal van 25 kilometer rondom Uden bevindt. Staat uw woning verder weg? Dan berekenen we een kilometervergoeding (€ 0,30 / kilometer).

 

Energie-Index: extreem maatwerk

Wilt u uw Prestatie-Index op orde hebben, maar daarnaast exact te weten komen welke besparingskansen uw woning heeft? Vraag dan een maatwerkadvies aan. Lees verder >>